Weest paraat!

Beste ouders en leden,

Nu de examens van iedereen in onze leidingsploeg eindelijk gedaan zijn, kunnen wij er opnieuw als voltallige leidingsploeg invliegen. Dat komt goed uit ook, want met de herschikking van de maatregelen naar kleinere bubbels van maximum 10 leden zal elke leider zijn handen volhebben. Deze maatregelen maken het er zeker niet makkelijker op om scouts te geven, maar we blijven ons wekelijks inzetten om de scoutsvergaderingen verder te zetten. Hieronder zal ik kort even opsommen hoe de scouts er de komende weken zal uitzien:

  • Voor kapoenen, welpen en jongverkenners zullen er tijdens onze opening op de scouts groepen van 10 leden gemaakt worden. De leiding zal verdeeld worden en waar nodig zullen leiders van oudere takken bijspringen bij de jongere takken die doorgaans met meerdere bubbels aanwezig kunnen zijn. 
  • De verkenners zijn al ingedeeld in 2 bubbels die week om week naar de scouts mogen komen. Als een verkenner een week niet kan komen, gelieve dit dan te laten weten zodat er kan aangevuld worden vanuit de andere bubbel om zo telkens met 10 leden aanwezig te zijn. 
  • Mondmaskers verplicht voor +12 jarigen en alle leiding, ten alle tijden
  • Leden tot en met 12 jaar moeten geen mondmasker dragen
  • De regeling van het gebruiken van de inkompoorten gaan we verderzetten: kapoenen en welpen worden verwacht binnen te komen en opgehaald te worden aan de voorkant. Verkenners, jongverkenners en VT's langs de poort aan de achterkant.

Deze bovenvermelde maatregels zijn maximum geldig tot het einde van de krokusvakantie op 21/2. Tijdens de krokusvakantie van 12/2 tot en met 21/2 werken we met grotere bubbels van maximum 25 leden voor de groepen tot en met 12 jaar. Voor de +12 jarigen verandert er niets in de krokusvakantie. 

Bij vragen kunnen jullie zoals altijd terecht bij de leiding. Een volledige beschrijving van de maatregelen kan je hier terugvinden: https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/nieuws/herschikking-van-regels-voor-kinderen-en-jongeren?fbclid=IwAR2omYZ8KHFIrJ2FSjLoswuf8Nabdt9PTSRKW40QEV1pgpL9NO_M1OW_1qQ

Ne stevige linker,

Leidingsploeg Scouts Westerlo